Izvršnoj direktorici “Plantaža” otpremnina 250.000 eura?

Dodajte komentar

Izvršna direktora “Plantaža” Verica Maraš ima menadžerski ugovor sa kompanijom koji joj garantuje da će u slučaju da bude smijenjena prije isteka mandata dobiti 24 svoje bruto zarade, što bi imajući u vidu visinu njene zvanične zarade, iznosilo 250 hiljada eura, saznaju “Vijesti.

Iz kompanije, odnosno njene ovlašćene PR agencija, nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” da navedu šta piše u menadžerskom ugovoru i koliki novac bi Maraševa dobila u slučaju da bude smijenjena prije isteka mandata.

“Vijesti” su 1. septembra pitale i kada je direktorica Maraš potpisala ovaj ugovor, ko je sa njom potpisao ugovor, koliko još traje njen mandat na čelu “Plantaža”, kao i da li i ostali članovi menadžmenta imaju takve ili slične ugovore i koliko ih ima takve i slične ugovore.

Maraševa je izvršna direktorica “Plantaža” od 2008. godine, a prije toga je 17 godina bila finansijski direktor ove kompanije. Novi petogodišnji mandat je dobila u martu 2018. godine, od Odbora direktora kojim predsjedava Veselin Vukotić. Protiv njenog novog mandata tada je glasao član borda Đorđije Rajković.

(Cijeli tekst u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *