Živimo u eri nove generacije investitora koja voli novčiće

Dodajte komentar

Iako je bitkoin vodeća valuta u kripto svijetu, sada su ulagače zaintrigirali i Porkchop, Davecoin, Spaghetti, Newtonium, WhaleRizik je sve veći na finansijskim tržištima. Akcije trguju po procjenama “dot-com bubble” ere, a bitkoin je krenuo ka rekordu.

To je prilika koju su čekali oni koji vjeruju u kriptovalute.

Međutim, bitkoin koji je prije tri godine napavio bum, nije jedini. Pojavljuju se novi novčići kao što su Porkchop, Davecoin, Spaghetti, Newtonium i Whale. Iako nemaju naročitu upotebnu vrijednost, investitori su do sada u njih “ulili” milijarde, u nadi će ih jednog dana dovesti do lakog profita.

Svijet kriptovaluta oduvek je privlačio trgovce na berzi u želji da se brzo obogate. Ovih dana diže se “buka” oko aplikacija za decentralizovane finansije koje teže izolovanju od institucija.

“Sada centralne banke uvlače trilione u sistem, smanjujući prinos obveznica i podstičući navalu na alternativne imovine. Živio sam i profitirao kroz kripto balon iz 2017, a ovo pomalo podsjeća na to”, kaže Majkl Novogratz, osnivač kompanije “Galaxy Investment Partners”.

Prema podacima CoinMarketCap.com, u proteklih mjesec dana navedeno je više od 500 novčića. Iako su mnogi iskusili “prevaru”, ulažući u kriptovalute, vrlo je moguće da živimo u eri nove generacije ulagača koja voli novčiće.

U februaru ove godine, Edstrom je predvidio da će tržište bitkoina vrijedjeti osam biliona dolara do 2030. godine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *