Zaposleni u CKB i Podgoričkoj banci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi

Dodajte komentar

Zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) i Podgoričkoj banci i ove godine učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija se tradicionalno realizuje svake godine, a ovogodišnja je ujedno i jubilarna, jer zaposleni u banci već desetu godinu za redom organizuju ovu humanu aktivnost.

Usljed pandemije izazvane korona virusom povećane su potrebe za komponentama krvi, a solidarnost i pomoć drugima je potrebnija više nego ikada.

Prema informacijama Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, sto jedinica krvi potrebno je u našoj zemlji svakog dana. Svakom četvrtom čovjeku neophodna je transfuzija krvi u toku života. Dajući krv, obezbjeđujemo sigurniju budućnost nama samima, našoj porodici, prijateljima.

Izvršni direktor Sektora za korporativno upravljanje u CKB banci Maja Vukčević izjavila je povodom ove akcije:

„Izuzetno nam je drago što već deseti put za redom učetvujemo u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Zavod za transfuziju Crne Gore zna da može da računa na humanost naših zaposlenih pa je CKB banka uključena u njihov redovan godišnji  program davalaštva. Smatram da je ova akcija od velikog značaja pogotovo što se, u uslovima ljetnjih odmora a sada i usljed epidemije, raspoložive zalihe ove vrijedne tečnosti nažalost, mogu smanjiti. Stoga pozivam sve naše sugrađane da pokažu humanost i u ovom izazovnom epidemiološkom periodu.“

Dr Nela Eraković, načelnica Službe za kolekciju krvi u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore zahvalila se zaposlenima CKB i Podgoričke banke:

„Već dugi niz godina CKB banka prepoznaje značaj i potrebu organizovanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi i kao takva predstavlja pravi primjer humanosti među crnogorskim institucijama koji svakako treba slijediti. Posebno bih se zahvalila menadžmentu banke koji promoviše davalaštvo među svojim zaposlenima i na taj način animira sve veći broj ljudi koji se uključuje u ovu humanu aktivnost doprinoseći time obezbjeđivanju ovog  jedinog lijeka humanog porijekla, a za potrebe svih građana Crne Gore. Zajednička akcija CKB i Podgoričke banke posebno je značajna za nas u ovom periodu kada su zalihe zbog aktuelne epidemije Covid-19 značajno smanjene. Dobrovoljnim davalaštvom Zavod za transfuziju krvi  u mogućnosti je da obezbijedi dovoljne količine krvi i krvnih komponenata za sve one kojima je to neophodno i da ispoštuje osnovno transfuziološko pravilo da uvijek sigurna jedinica krvi čeka na pacijenta a nikako obrnuto. Još jednom izražavam  zahvalnost zaposlenima u CKB i Podgoričkoj banci koji su nam svojim plemenitim činom ovo omogućili.“

Akcija je realizovana u skladu sa mjerama prevencije transmisije Covid-19 u transfuziološkoj službi Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore. Zaposleni u CKB i Podgoričkoj banci pokazali su da su humanost i želja da se pomogne drugome veći od straha od epidemije corona virusa.

I ove godine dobrovoljno su dali krv zaposleni u filijalama banaka, upravi, kao i članovi top menadžmenta CKB i Podgoričke banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *