Svjetska banka pokrenula besplatan program PowerUp za MSP-ove zapadnog Balkana

Dodajte komentar

Svjetska banka pozvala je inovativna mala i srednja poduzeća i startupe sa zapadnog Balkana da se do 30. septembra prijave za besplatni program pomoći PowerUP-u pod nazivom “Poboljšanje vašeg poslovnog modela, izgradnja elastičnosti i priprema vaše kompanije za rast”.

Program PowerUp, koji traje od oktobra ove do februara 2021. godine, namijenjen je malim i srednjim poduzećima i startupovima koji traže nove načine za privlačenje novih kupaca i klijenata, poboljšanje njihovih poslovnih modela i potencijalno zanimanje za strana ulaganja.

Program je takođe namijenjen onima koji žele kratkoročno da postignu vidljive rezultate, izgraditi otpornost i uspješno nastave svoje poslovanje čak i nakon pandemije koronavirusa.

Kao što se navodi u saopštenju, Svjetska banka, kao dio svog programa “PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija za rani razvoj na zapadnom Balkanu”, pokreće namjenski program za više od 200 kompanija koje Evropska unija finansira u okviru Programa razvoja i Western Balkan Enterprise Innovation (WB EDIF), a sprovodi se uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

Oko 100 kompanija s najboljim performansama tokom programa biće pozvano na konkurs u “PowerUP finalu” u martu 2021. godine, koji će se održati na atraktivnoj lokaciji na zapadnom Balkanu, a svoje će poslovanje predstaviti isključivo pozvanim predstavnicima anđeoskih investitora, rizični kapitalista, uspješnih preduzetnika, kao i predstavnika korporacija i medija.

Kako se navodi u obavještenju, tri najuspješnije kompanije na PowerUP finalu dobiće nagradu za preduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu, savjetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *