Svjetska banka pokrenula besplatan program PowerUp za MSP-ove zapadnog Balkana

Svjetska banka pozvala je inovativna mala i srednja poduzeća i startupe sa zapadnog Balkana da se do 30. septembra prijave za besplatni program pomoći PowerUP-u pod nazivom “Poboljšanje vašeg poslovnog modela, izgradnja elastičnosti i priprema vaše kompanije za rast”.

Program PowerUp, koji traje od oktobra ove do februara 2021. godine, namijenjen je malim i srednjim poduzećima i startupovima koji traže nove načine za privlačenje novih kupaca i klijenata, poboljšanje njihovih poslovnih modela i potencijalno zanimanje za strana ulaganja.

Program je takođe namijenjen onima koji žele kratkoročno da postignu vidljive rezultate, izgraditi otpornost i uspješno nastave svoje poslovanje čak i nakon pandemije koronavirusa.

Kao što se navodi u saopštenju, Svjetska banka, kao dio svog programa “PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija za rani razvoj na zapadnom Balkanu”, pokreće namjenski program za više od 200 kompanija koje Evropska unija finansira u okviru Programa razvoja i Western Balkan Enterprise Innovation (WB EDIF), a sprovodi se uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

Oko 100 kompanija s najboljim performansama tokom programa biće pozvano na konkurs u “PowerUP finalu” u martu 2021. godine, koji će se održati na atraktivnoj lokaciji na zapadnom Balkanu, a svoje će poslovanje predstaviti isključivo pozvanim predstavnicima anđeoskih investitora, rizični kapitalista, uspješnih preduzetnika, kao i predstavnika korporacija i medija.

Kako se navodi u obavještenju, tri najuspješnije kompanije na PowerUP finalu dobiće nagradu za preduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu, savjetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *