Skupština akcionara Plantaža odložena za 25. septembar

Dodajte komentar

Menadžment državne kompanije 13. jul – Plantaže, kojim rukovodi direktorica Verica Maraš, odgodio je za 25. septembar redovnu Skupštinu akcionara koja je bila zakazana za sjutra, uz napomenu da to čine “usljed nemogućnosti poštovanja mjera NKT-a u cjelosti”.

Nekoliko izvora “Vijesti” bliskih menadžmentu i Odboru direktora procjenjuju da je, nakon ishoda parlamentarnih izbora, vidljiva zabrinutost među glavnim rukovodiocima, protiv kojih su podnošene i brojne krivične prijave.

Ova državna kompanija je među onima koje se prepoznaju i po uhljebljenju kadrova vladajuće stranke, a često su optuživani za partijsko zapošljavanje. Vlada još nije predložila nove članove Borda direktora predstojećoj skupštini na izjašnjenje, a izvori “Vijesti” tvrde da će među predstavnicima države moguće biti predloženi novi ljudi.

Na čelu Borda direktora je Veselin Vukotić.

Plantaže su lani ostvarile neto dobit u iznosu od 156.412 eura zbog čega je predloženo akcionarima da na predstojećoj skupštini tu dobit ostave kao neraspoređenu, kako se navodi, “radi likvidnosti i razvoja poslovanja i ispunjenja ugovornih obaveza”.

Biznismeni Oleg Obradović i Miodrag Ivanović dobiće od državne kompanije “Plantaže” 350 hiljada eura i 37 hiljada kvadrata poljoprivrednog zemljišta kao obeštećenje za gradnju neuspješne fabrike briketa.

To piše u izvještaju revizora kompanije za prošlogodišnje finansijske koji će se naći na dnevnom redu Skupštine akcionara kompanije.

Propala fabrika briketa “Plant-OMP” je otvorena u julu 2011. i nije radila, a potom je vođen sudski spor.

Većinski državna, kompanija Plantaže je od januara do kraja juna ove godine poslovala s minusom od pet miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *