Promet na Montenegroberzi u julu 543,5 hiljada

Promet na Montenegroberzi u julu je bio 543,5 hiljada eura i bio je oko 7,42 odsto veći nego u julu, pokazuju podaci berze.

U odnosu na avgust prošle godine, promet je manji 5.22 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 25,88 hiljada, a veći dio, odnosno 76 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu navodi se u Biltenu berze. Najviše se trgovalo akcijama kompanije “Sveti Stefan hoteli”, Agrotransporta, Hipotekarne banke, firme Absolute Bar i Port of Adria.

Najveći rast cijene u avgustu od 194 odsto zabilježile su akcije kompanije Montepranzo-Bokaprodukt. Dionice emitenta Vektra Boka zabilježile su najveći pad vrijednosti, od 71 odsto.

Za 21 dan trgovanja u avgustu zaključene su 103 transakcije. Od ukupnog broja transakcija. 53 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

– Trgovinom akcijama 30 kompanija, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 494.98 hiljada prometa ili 91 odsto ukupnog i zaključeno 97 transakcija -navedeno je u dokumentu.

U avgustu trgovinom akcijama fondova sklopljena su dva posla, što predstavlja oko dva odsto od ukupnog broja i ostvaren promet od 491 eura.

Check Also

Opština Golubovci računa da Zeta može da zaradi 1,6 miliona

Prema preliminarnim podacima, do kojih je “Dan” došao iz nezvaničnih izvora, studija opravdanosti teritorijalne promjene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *