Promet na Montenegroberzi u julu 543,5 hiljada

Dodajte komentar

Promet na Montenegroberzi u julu je bio 543,5 hiljada eura i bio je oko 7,42 odsto veći nego u julu, pokazuju podaci berze.

U odnosu na avgust prošle godine, promet je manji 5.22 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 25,88 hiljada, a veći dio, odnosno 76 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu navodi se u Biltenu berze. Najviše se trgovalo akcijama kompanije “Sveti Stefan hoteli”, Agrotransporta, Hipotekarne banke, firme Absolute Bar i Port of Adria.

Najveći rast cijene u avgustu od 194 odsto zabilježile su akcije kompanije Montepranzo-Bokaprodukt. Dionice emitenta Vektra Boka zabilježile su najveći pad vrijednosti, od 71 odsto.

Za 21 dan trgovanja u avgustu zaključene su 103 transakcije. Od ukupnog broja transakcija. 53 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

– Trgovinom akcijama 30 kompanija, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 494.98 hiljada prometa ili 91 odsto ukupnog i zaključeno 97 transakcija -navedeno je u dokumentu.

U avgustu trgovinom akcijama fondova sklopljena su dva posla, što predstavlja oko dva odsto od ukupnog broja i ostvaren promet od 491 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *