Amazon traži “obavještajne analitičare” za borbu protiv sindikalnog organizovanja

Dodajte komentar

Amazon je uklonio dva oglasa za posao objavljena na svojoj korporativnoj veb stranici za zapošljavanje, koji detaljno opisuju uloge “obavještajnog analitičara” čije su dužnosti između ostalog uključivale nadgledanje “prijetnji od organizovanog rada”, piše portal The Verge.

Oglasi koji su objavljeni prije nekoliko dana, prvi put su počeli da cirkulišu na Tviteru juče, prije nego što ih je Amazon uklonio kao odgovor na široko negodovanje na društvenim mrežama.

Amazon je kasnije saopštio da oglasi nisu bili tačan prikaz pozicije.

“Oglasi nisu pružali precizan i tačan opis radnog mjesta, došlo je do greške i problem je sada riješen”, rekao je predstavnik Amazona u izjavi, iako kompanija nije ponudilao nikakve informacije o tome kako su oglasi bili netačni.

Oglasi su se odnosili na pozicije u Amazonovom odjeljenju za globalne bezbjednosne operacije, posebno u okviru Globalnog obavještajnog programa.

Jedan je bio za obavještajnog analitičara, a drugi za višeg obavještajnog analitičara.

Uloge i dužnosti radnog mjesta opisane su kao “vitalne za osiguravanje da Amazonovo rukovodstvo operacija ima pristup djelotvornim podacima (na osnovu kojih će) donositi informisane odluke na globalnom nivou”.

Dio tog napora, kao što je objašnjeno u oglasu, uključuje i “angažovanje i informisanje (izvršnog rukovodstva) o osjetljivim temama… uključujući prijetnje organizovanog rada protiv kompanije”.

Nijedna Amazonova ugovorna, magacinska ili korporativna radna snaga nije sindikalno organizovana, a kompanija već dugo pokazuje anti-sindikalne stavove kroz politiku i akcije preduzete protiv bivših zaposlenih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *