Saopštenje za javnost povodom kupovine većinskog paketa akcija osiguravajućeg društva “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica od strane “Grazer Wechselseitige Versicherung AG”

Grazer Wechselseitige Versicherung AG” (“GRAWE”), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz svoju kompaniju “Grawe Osiguranje” A.D. Podgorica je preuzeo 94,6% akcija Swiss Osiguranja.

Osiguravajuće društvo “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97%, pa se može konstatovati da je u 2019. godini ostvaren dobar poslovni rezultat.

Putem kupovine, “GRAWE” namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu. Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u 2019. godini, “GRAWE” Podgorica ima tržišno učešće od 7,47%. Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom “Swiss Osiguranja”, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

“Veoma smo srećni što možemo poželjeti dobrodošlicu zaposlenima Swiss Osiguranja u našu GRAWE-porodicu!”, izjavio je Klaus Scheitgel, Izvršni direktor “GRAWE”-a, i dodao: “Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima “Swiss Osiguranja”.”

Nadalje, Tanja Milošević, Predsjednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva “Swiss Osiguranje” A.D. Podgorica, čvrsto vjeruje u preuzimanje: “Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva “Swiss Osiguranja” samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije kao što je “GRAWE”, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti.”

Check Also

Road to Investments: Evropsko tržište restriktivno u poređenju sa američkim, Balkanci najviše investiraju u nekretnine

Jedan od najznačajnijih događaja iz oblasti bankarstva i finansija u ovoj godini, konferencija o finansijskom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.