Da li se dani američkog dolara kao svjetske rezervne valute bliže kraju (video)

Dodajte komentar

U posljednjoj epizodi serijala Keizer izvještaji godišnjih ljetnih rješenja, Max i Stacy razgovaraju o velikim pomacima u cijenama zlata i signalima da se dani američkog dolara kao svjetske rezervne valute bliže kraju.

Razgovaraju sa zagovornikom čvrstog novca Alasdairom Macleodom iz GoldMoney.com o onome što se događa u globalnoj ekonomiji.

Desio se dan ranije ove godine kada se sve promijenilo, a to je bilo 29. marta, kada su američke Federalne rezerve rekle: „Uložićemo koliko god novca bude potrebno u rješavanje naših ekonomskih problema.“

Od tog trenutka tržišta su se prebacila sa zabrinutosti zbog deflacije u iznenađujuće saznanje da je inflacija moguća, kaže Macleod. Prema njegovim riječima, “to je trenutak kada se svijet promijenio.”

Ono što je počelo 29. marta evoluirat će u bankarsku krizu i onda će prerasti u valutnu i tržišnu krizu, objašnjava ekonomista.

„FED i američka blagajna u osnovi preuzimaju kontrolu nad čitavim bankarskim sistemom. Dakle, oni će vladati, ali da bi se to dogodilo, banke moraju prvo propasti… Nacionalizacija banaka dešavaće se svuda”, kaže Macleod.

„Problem kod FED je kako održati finansijsku imovinu na visokom nivou kako bi mogli da finansiraju američki državni dug. U nekom trenutku ta igra neće uspjeti, a kada ta igra propadne, tada će kupovna moć dolara propasti s njom. “

„Stvarno se morate izvući iz fiat valute“, predlaže on, savjetujući da potražite bitcoin, zlato i srebro.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *