Prosječna plata u julu 521 euro

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 521 eura, što je 1,1 odsto manje u odnosu na jun.

Prosječna neto zarada u julu je bila dva odsto viša u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je bruto zarada u julu iznosila  778 eura.

Iz Monstata su objasnili da su prosječne zarade bez poreza i doprinosa u julu, u odnosu na jun, porasle u sektorima usluge smještaja i ishrane 11,2 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 10,1 odsto, poslovanje sa nekretninama 6,3 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,5 odsto, snabdijevanje električnom energijom 3,5 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 3,3 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom jedan odsto, umjetnost zabava i rekreacija 0,7 odsto i informisanje i komunikacije 0,1 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima obrazovanje 4,8 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 4,5 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,9 odsto, državna uprava i odbrana 3,5 odsto, prerađivačka industrija 2,9 odsto, građevinarstvo 0,7 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo 0,5 odsto, vađenje ruda i kamena 0,4 odsto i zdravstena i socijalna zaštita 0,2 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *