Metalac: Osam mjeseci 80 radnika bez plata

Dodajte komentar

Radnici nikšićkog Metalca, koji su mjesecima bez posla i zarada, okupili su se ispred kapije preduzeća i tražili od nadležnih da zajednički pokušaju da nađu rješenje nakon što je češka firma Termohem zatvorila fabriku.

Proizvodnja je zaustavljena 27. decembra zbog finansijskih problema Termohema, a 110 radnika ostalo je bez primanja. Jedan od okupljenih radnika Radisav Bulatović kazao je da će sačekati dok prođu izbori i naredne sedmice odlučiti kako će se izboriti za svoja prava.

Ko god daosvoji vlast, moraće da riješi problem Metalca, jer su nam dužni tri plate dok je radila fabrika, a od kako su na volšeban način nestali, ukupno osam do sada rekao je Bulatović i naglasio daje nedopustivo da vlasnik samo nestane i ne preuzme odgovornost za dugove. Istakao je da 80 radnika i njihovih porodica
nema nikakvih primanja, dok je jedan broj bio angažovan u KAP-u na tri mjeseca.

Radnik Niko Cetković je kazao da su im radne knjižice i dalje u firmi, a dio radnika je morao da ih uzme, bez uplaćenogstaža i plata, kako bi se prijavili na evidenciju biroa rada, jer nijesu imali ugovor na neodređeno. Podsjetio je daje imovina fabrike knjižena na drugu firmu češkog vlasnika i zapitao kako se to moglo dopustiti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *