Grazer preuzima većinski paket akcija Swiss osiguranja

Dodajte komentar

Savjet Agencije za nadzor osiguranja je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta Uroš Andrijašević, donio rješenje kojim se daje saglasnost austrijskom društvu za osiguranje Grazer Wechelseitige Versicherung Aktiengesellschaft sa sjedištem u Gracu, za sticanje kvalifikovanog učešća u Swiss osiguranju AD Podgorica čime se tom austrijskom osiguravaču daje pravo na kupovinu većinskog paketa akcija Swiss osiguranja, saopšteno je iz Agencije za nadzor osiguranja.

“Saglasnost je data za sticanje preko 50% akcijskog kapitala Swiss osiguranja AD Podgorica. Grazer Wechelseitige Vesricherung Aktiengesellschaft je istovremeno vlasnik i društva za osiguranje Grawe osiguranje AD Podgorica, koje se bavi poslovima životnih osiguranja.

Tako će ta austrijska kuća (Grazer Wechelseitige Vesricherung Aktiengesellschaft), kupovinom akcija Swiss osiguranja, postati prisutna i na tržištu neživotnih osiguranja u Crnoj Gori. Grazer Wechelseitige Vesricherung Aktiengesellschaft je u vlasništvu društva za uzajamno osiguranje GRAWE- Vermögensverwaltung, takođe iz Graca”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, kako je saopšteno, Savjet je donio rješenja kojima se daje saglasnost za sticanje kvalifikovanog učešća u Uniqa crnogorskim društvima za osiguranje, a koja predstavljaju preduslov za ostvarenje strukturnih promjena neophodnih za sprovođenje “Uniqa 3.0” strateškog programa ove grupe.

Savjet je, takođe, donio Smjernice za upravljanje IT rizicima u društvima za osiguranje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *