Prodati državni zapisi vrijedni 6,8 miliona eura

Na sedmoj ovogodišnjoj aukciji sa rokom dospjeća od 182 dana prodati su državni zapisi za 6,8 miliona eura, po prosječnoj stopi od 1,1 odsto. Ukupna nominalna vrijednost emisije državnih zapisa iznosila je 18 miliona, dok su dostavljene ponude vrijedne 11,8 miliona eura. Iznos prihvaćenih ponuda bio je 6,8 miliona eura. Rok dospjeća zapisa je 182 dana, odnosno 24. februar. Ove godine je održano šest aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, prenijela je agencija Mina biznis. Na prvo] su prodati državni zapisi vrijedni 14,9 miliona, na drugoj pet miliona, na trećoj 18 miliona, na četvrtoj 15 miliona, na petoj 14,9 miliona, a na šestoj pet miliona eura.

Prošle godine održano je šest aukcija sa rokom dosp jeća od 182 dana. Državni zapisi su diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti, koje CBCG prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta.

Check Also

Unija poslodavaca traži: Nove kase tek narednog oktobra

Unija poslodavaca uputila je dopis Skupštini, Vladi, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi i Savjetu za konkurentnost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *