U Crnoj Gori trenutno 27.200 turista: U doba epidemije optimizam jedina sigurna opcija

Dodajte komentar
Budva

Sedam dana od otvaranja crnogorskih granica sa državama regiona, u metropoli crnogorskog turizma Budvi bilježe prvi osjetan rast broja gostiju.

Oni uglavnom dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

To bi, barem malo, moglo popraviti praktično propalu turističku sezonu zbog epidemije koronavirusa.

Tako je, od trenutno 27.200 turista u cijeloj Crnoj Gori, skoro 11.000 registrovano upravo u Budvi.

“U odnosu na prije sedam, osam dana primjetno je da imamo oko dvije do tri hiljade više gostiju u našem gradu. Najveći broj turista u Budvi su gosti iz BIH, Ukrajine, Bjelorusije i Albanije, ima nešto i iz Rusije i u zadnjih sedam do deset dana ima registrovanih turista primjetno i iz Srbije”, kazala je direktorica TO Budva Maja Liješević.

Preko 3.000 gostiju u Budvi je u privatnom smještaju. U hotelima ih je duplo više – 7.700, pa uz popularne cijene i stroge higijenske mjere, tek očekuju veći priliv gostiju.

“Broj rezervacija se uvećava tri četiri puta na dnevnom osnovu nakon što je najavljeno da će se države Zapadnog Balkana otvoriti i da će se liberalizovati i granice prema Sjedinjenim Američkim Državama. Sad su cijene niže između 40 i 60 odsto. Utisak je mnogo bolji, rezultat će se znatno popraviti, ali ne do te mjere da bi mogao da ublaži gubitke”, rekla je PR hotela Maja Vukićević

Na jučerašnji dan evidentirano je tek 15 odsto ostvarenog turističkog prometa u odnosu na isti prošlogodišnji period. Uz nadu da će u postsezoni doći još gostiju iz regiona, ali i Evrope, sagovornici TV Vijesti zaključuju da je u doba epidemije optimizam jedina sigurna opcija.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *