Za mjesec prodate elektronske karte vrijedne više od 100.000 eura

Dodajte komentar

Elektronska karta za javni gradski prevoz, puštena je u rad krajem jula i od tada je dostupna svim građanima Podgorice. Kao jedinstvena vozna karta koja omogućava povezivanje usluga izazvala je veliko interesovanje sugrađana, tako da je u veoma kratkom roku prodato ukupno 938 mjesečnih karata (26.685 eura) i ukupno 87.412 dnevnih karata (75.539 eura), što je iznad očekivanog broja, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

“Zadovoljni smo što je prvi korak u modernizaciji javnog prevoza u Podgorici, već na samom početku doživio veliki uspjeh. Uvođenjem elektronske karte koja korisnicima pruža praktičnost i ekonomičnost podstakli smo građane da dnevna putovanja i obaveze obavljaju tako što će koristiti linijski prevoz”, navode u podgoričkoj upravi.

Kako dodaju, sljedeća faza će obuhvatiti dalje korake u procesu modernizacije javnog prevoza, a odnosi se na raspisivanje javnog poziva za uvođenje novih linija, kao i kupovinu novih autobusa.

“Glavni grad je u prethodnom periodu u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom za ekonomsku saradnju i razvoj – GIZ radio na modelu modernizacije javnog prevoza, što je rezultiralo pilot projektom digitalizacije gradskog saobraćaja i uvođenjem elektronske karte”, podsjećaju.

Naglašavaju i da se sa jednom kupljenom kartom može koristiti više autobusa, bez obzira na to da li se radi o različitim prevoznicima, u vremenskom periodu za koji je karta izdata.

“Napominjemo da karta može biti jednokratna (100 minuta), dnevna i mjesečna i važi za gradski i prigradski prevoz na teritoriji Podgorice. Cijena jednokratne karte iznosi 0,90 eura, dnevne tri eura, mjesečne: radnička 30 eura, za đake i studente 25 eura i za penzionere 20 eura. Mjesečna karta može se kupiti bilo kog datuma u mjesecu i važi 30 dana od dana kupovine”, dodaju u Glavnom gradu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *