BlackBerry se vraća naredne godine sa 5G Android telefonom

Nakon što je TCL objavio da više neće dizajnirati, proizvoditi ni prodavati nove BlackBerry uređaje, mnogi su već odbacili mogućnost objave nekih budućih BlackBerry telefona. Međutim, izgleda da su ove predrasude bile preuranjene. Zajednička objava kompanija BlackBerry, OnwardMobility i FIH Mobile ukazuje na planove o novom BlackBerry 5G Android telefonu sa fizičkom tastaturom, koji će u Evropu i Sjevernu Ameriku stići tokom prve polovine 2021. godine.

“BlackBerry telefoni su poznati po tome da štite komunikaciju, privatnost i podatke. Ovo će biti izuzetna prilika za OnwardMobility da omogući narednu generaciju 5G uređaja na tržištu, uz podršku kompanija BlackBerry i FIH Mobile”, izjavio je Peter Franklin, izvršni direktor kompanije OnwardMobility.

John Chen, CEO kompanije BlackBerry, je istakao da je ushićen što će OnwardMobility objaviti BlackBerry 5G telefon sa fizičkom tastaturom, povezujući visoke standarde kompanije, povjerenje i sigurnost sa BlackBerry brendom. Korisnici će ponovo iskusiti nivoe sigurnosti na nivou preduzeća i vlada pomoću novog BlackBerry 5G telefona.

U izjavi nije bilo previše detalja o specifikacijama dolazećeg BlackBerry telefona, izuzev toga što znamo da će imati 5G podršku, Android operativni sistem i fizičku tastaturu. OnwardMobility će biti zadužen za planiranje proizvoda i marketing, dok će FIH Mobile dizajnirati i proizvoditi telefon pod BlackBerry-jevim nadzorom.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.