Ruski prehrambeni lanac MERE dolazi na tržište Srbije

Dodajte komentar

Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište i najavljuje da će njegove cijene biti 20 odsto niže od prosječnih, javlja RTS, pozivajući se na saznanja portala Retail Serbia.

Kako se navodi, MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe , osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit .

“Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vrijeme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosječnom površinom od oko 1.000 kvadrata”, istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

Kako je najavljeno, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom.

Ulaskom na njemačko tržište MERE je bio prinuđen da, zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama, privremeno zatvori svoje prodavnice.

U regionu kompanija posjeduje diskont markete u Rumuniji. U ponudi ruskog diskontera prisutni su i neki srpski proizvodi. Kompanija planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke.

Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala, navodi portal Retail Serbia.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *