Nepokretnosti u Tivtu daju u zakup na 30 godina

Dodajte komentar

Tenderska komisija pozvala je sve zainteresovane da do 15. oktobra dostave ponude na tender za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina nepokretnosti sa investicionim ulaganjima u Opštini Tivat.

“Nepokretnosti, u vlasništvu države i čiji je subjekt raspolaganja Vlada, čini sedam parcela u katastarskoj opštini Đuraševići, ukupne površine 24,75 hiljada metara kvadratnih”, navodi se u javnom pozivu objavljenom na sajtu Ministarstva finansija.

Parcele su po načinu korišćenja pašnjaci i šume treće klase, kao i neplodno zemljište.

Nepokretnosti se daju u zakup radi izgradnje hotela sa pet zvjezdica sa pratećim sadržajima.
Minimalna cijena davanja u zakup imovine iznosi 64,25 hiljada eura na godišnjem nivou.

Na tenderu mogu učestvovati svi zainteresovani, uključujući konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka.

Tenderska dokumentacija se može otkupiti zaključno sa 15. septembrom do 15 sati. Naknada za otkup iznosi 30 hiljada eura .

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist Ministarstva finansija u iznosu od 100 hiljada eura , izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili banke koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove pod A i B.

Kada su u pitanju kvalifikacioni uslovi pod A, ponuđač mora biti domaći ili međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, nivoa pet zvjezdica, ili mora imati iskustvo u projektovanju i upravljanju marinama i nautikom.

“Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa pet zvjezdica i mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u upravljanju, projektovanju marinama i nautikom”, navodi se u pozivu.

Takođe, ponuđač mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način pod uslovima navedenim u Tenderskoj dokumentaciji i ponudi.

“Ponuđač mora dokazati da je u posljednje dvije kalendarske godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje pet miliona eura ”, navodi se u pozivu.

Kada je riječ o kvalifikacionim uslovima pod B, ponuđač mora imati vrijednost imovine pod upravljanjem od najmanje 30 miliona eura i mora dokazati da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat.

„Ponuđač mora dokazati da je u toku posljednjih pet poslovnih godina ostvario ukupan promet od najmanje 20 miliona eura . Takođe, ponuđač mora imati pismo o namjerama ili sklopljen Ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja u svom vlasništvu, suvlasništvu ili pod upravljanjem ima najmanje dva hotela i/ili rizorta, kategorije pet zvjezdica i kompanijom koja ima iskustva u projektovanju i upravljanju marinama i nautikom“, precizira se u pozivu.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi minimalnu cijenu zakupnine u iznosu od 64,25 hiljada eura na godišnjem nivou i da dostavi Investicioni program u kojem se precizno navode struktura i dinamika investicija i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Investicioni program, koji će predstavljati jedan od kriterijuma za ocjenu ponude, mora biti obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke.

Učesnici na tenderu mogu, uz prethodnu najavu Tenderskoj komisiji, posjetiti nepokretnost svakog radnog dana zaključno sa 1. oktobrom.

Ponude se dostavljaju na crnogorskom jeziku, neposrednom predajom Tenderskoj komisiji ili preporučenom poštom na adresu Ministarstva finansija, ulica Stanka Dragojevića broj 2, zaključno sa 15. oktobrom do 13 sati.

Ponude će biti otvorene istog dana u 14 sati i 30 minuta, u sali broj 40, u zgradi Ministarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *