Kako šefovi najuspješnijih kompanija rješavaju e-mailove?

Dodajte komentar

Saznajte kako se uspješne i bogate osobe na čelima najuspješnijih kompanija nose s nagomilanim mailovima u svom inboxu.

Kada dnevno primate preko 150 poslovnih e-mailova to može biti prilično zahtjevno za bilo koga. Te količine znaju se samo povećavati kada se nađete na nekoj šefovskoj poziciji. Pa kako se onda ljudi poput Billa Gatesa, Jeffa Bezosa ili Tima Cooka nose s nagomilanim mailovima u svojem inboxu?

Jeff Bezos, Amazonov šef poznat je po tome da zna da izluđuje zaposlene prosljeđivanjem poruke na koju doda samo jedan znak – upitnik. “Kada Amazonov radnik dobije Bezosov upitnik u e-mailu, to je kao da su dobili tempiranu bombu. Puste sve što su radili u tom trenutku da smjesta istraže sve što trebaju kako bi pripremili odgovarajući odgovor za šefa”, otkrio je Business Insider.

Arianna Huffington, suosnivačica vrlo uspješnog američkog portala Huffington Post ima tri pravila za e-mail:
a) Ne otvara e-mailove 90 minuta prije spavanja
b) Ne juri ujutro odmah da provjeri nove e-mailove
c) Nema e-mailova dok provodi vrijeme s djecom

“Zadnji put kada se moja majka na mene naljutila dok je još bila živa bilo je baš zato što sam paralelno čitala mail i razgovarala s djecom. To je površno i nije dobro tako se odnosi prema najbližima”, objašnjava Huffington svoja pravila.

Appleov direktor Tim Cook ustaje svaki dan u 3.45 ujutro i dnevno primi čak 700 do 800 e-mailova! “Pročitam većinu od toga, svaki dan. Ipak sam ja radoholičar”, otkrio je nevjerovatan podatak Tim Cook.

Šef Zapposa Tony Hsieh ima tim od čak četiri do pet stalno zaposlenih koji se brinu za njegove e-mailove. Navodno se njihove titule na poslu zovu e-mail nindže.

Bill Gates, najbogatiji čovjek svijeta otkrio je 2013. godine da dnevno primi samo 40 do 50 e-mailova. “Neke odradim odmah, a neke ostavim za naveče. Morate paziti da se vratite nedovršenome poslije”, objasnio je Gates.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz 24sata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *