Novi pokušaj Majkrosofta na tržištu pametnih telefona

Korporacija Majkrosoft je saopštila da će se njen pametni telefon sa dva ekrana Surfejs Duo (Surface), koji radi na Alfabetovom Android operativnom sistemu, naći u prodavnicama od 10. septembra po početnoj cijeni od 1.399 dolara.

Surfejs Duo se zatvara kao knjiga. Za razliku od Samsungovog uređaja Galaksi Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog savitljivog stakla, tako da se on sklapa poput knjige, Duo ima dva tradicionalna ekrana odvojena šarkom, ali sinhronizovana da rade zajedno, preonsi Rojters

Na medijskom brifingu uoči najave Surfejsa Duo, rukovodstvo Majkrosofta je predstavilo ovaj telefon kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi zaposleni koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima.

Na primjer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko četovanje, video čat zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje časkanje u pisanoj formi.

Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogućava korisnicima da uparuju aplikacije koje nisu Majkrosoftove, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Tviter i Instagram.

Iz Majkrosofta su naveli da porudžbine u pretprodaji za ovaj uređaj počinju da primaju od juče preko njihovog veb sajta, kao preko AT&T i BestBaja (BestBuy).

Uređaji će raditi na bežičnim mrežama kompanije AT&T, Verajzon Komjunikejšens i T-Mobajl US.

Surfejs Duo nema 5G mogućnost povezivanja. Uređaj će u početku biti dostupan samo u Sjedinjenim Državama, a kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da ga lansira na druga tržišta, navodi Rojters.

Check Also

Šest miliona eura za subvencije na reprogram postojećih kredita kod IRF-a i poslovnih banaka

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 24. septembra, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *