Njemačke firme očekuju da korona mjere traju još 8,5 mjeseci

Dodajte komentar

Iz Njemačke, najvećeg trgovinskog parnera Srbije, stižu vijesti da kompanije očekuju da će mjere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa a koje ometaju pravljenje, transportovanje i kupovinu proizvoda, biti nastavljene još najmanje osam mjeseci.

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 mjeseci, trgovci očekuju nastavak restrikcija još 8,6 mjeseci, građevinci 8,2 mjeseca, a proizvođači 7,8 mjeseci, pokazuje anketa instituta IFO sprovedena u julu.

Najpesimističnije su procene njemačkih kompanija iz sektora rekreacije, koje strahuju da bi period primjene mjera ograničenja mogao da bude još duži – čak do sljedećeg avgusta.

Ispitanici iz sfere umetničkih djelatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa očekuju da će mjere trajati još 11 mjeseci, a sektor obrazovanja i raznih kurseva u prosjeku predviđa 10 mjeseci.

U djelatnosti poštanskih i kurirskih usluge su znatno optimističniji, nadaju se normalizaciji javnog života u prosjeku za 6,6 mjeseci.

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procjenjuju da će mjere trajati još 11,2 mjeseca, u industriji odjeće predviđaju dodatnih 9,3 mjeseca, a proizvođači tekstila devet mjeseci.

U hemijskoj industriji su anketirani u prosjeku procijenili da će ograničenja potrajati još 8,2 mjeseca, u mašinskoj 7,9 mjeseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 mjeseca. Trgovci na veliko očekuju da će mjere biti na snazi još 8,4 mjeseca, a trgovci na malo 8,8 mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *