Kreditna kartica koja koristi AI za bolje upravljanje finansijama

Svi vjerovatno mislimo da relativno dobro baratamo svojim finansijama, ali to često nije slučaj. Mnogo puta naše želje imaju tendenciju da nadmašuju naše potrebe, što može dovesti do nepotrebne potrošnje i ulijetanja u dugove, posebno ako posjedujete kreditnu karticu koja previše olakšava kupovinu stvari koje možda ne biste mogli da priuštite.

Iz tog razloga Cred.ai, startup je lansirao svoju kreditnu karticu koja će očigledno koristiti AI tehnologiju kako bi nam pomogla da bolje upravljamo svojim finansijama. Tehnologija funkcioniše tako da uzima u obzir stvari poput vaših redovnih troškova, a zatim na osnovu toga koliko novca imate, će pokušati da napravi pametan proračun kako bi sistem utvrdio koliko ćete moći da potrošite.

Svaki put kada korisnici ove kartice nešto kupe, sistem će skidati iznos sa bankovnog računa, ali ne nužno odmah i ne nužno na kraju mjeseca kako biste i dalje mogli da gradite kredit ka boljem kreditnom rezultatu. Prema kompaniji, čini se da ako ste voljni da igrate po AI pravilima, nikada ne bi trebalo da ponovo dođete u poziciju da morate da plaćate kamate ili zakašnjele naknade na kartici.

Začkoljica je u tome što je AI konzervativan. Ponaša se kao „preterano zaštitnički nastrojen roditelj“, kaže CEO Ry Brown. Nastavlja: ​​„Ako vas vidi kako se sukobljavate i trošite više nego što možete, zaustaviće tu transakciju. Automatizacija vas sprječava da upadnete u jednu od onih situacija u kojoj biste bili u nevolji.“ Možete isključiti ove AI limite u aplikaciji, ali ako to učinite, suočićete se sa situacijom iz koje ste htjeli da pobjegnete na početku.

Zvuči kao zanimljiva ideja i a zainteresovani se trenutno prijavljuju za učestvovanje u beta programu Cred.ai.

Izvor: Ubergizmo

Check Also

Letonski airBaltic uvodi liniju do Tivta

Letonska aviokompanija airBaltic je objavila red letjenja za narednu ljetnju sezonu koja počinje krajem marta …

Leave a Reply

Your email address will not be published.