“Jedinstvena” ponuda Emirejtsa: Ako umrete od korone, plaćamo sahranu

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata nudi putnicima svojevrsnu “sigurnosnu mrežu”, poručujući kupcima da će, ukoliko dobiju virus korona tokom putovanja, avio-kompanija pokriti sve troškove vezane za medicinsko liječenje, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti.

Ova neočekivana mera stiže u trenutku kada Emirejts očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mjesta u narednih nekoliko nedjelja.

Predsjedavajući Emirejts grupe šeik Ahmed bin Sid Al Maktum opisao je da ova mjera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letjenje na daleke destinacije i dalje bezbjedno, piše na veb-sajtu kompanije.

“Znamo da ljudi čeznu za putovanjima pošto se granice širom svijeta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uvjerenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja”, rekao je.

Putnici Emirejtsa mogu letjeti sa punim povjerenjem, jer će avio-kompanija pokriti troškove liječenja do 150.000 eura i troškove karantina od 100 eura dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje COVID-19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja, navodi se na sajtu.

Iz avio-kompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mjesec dana od početka putovanja putnika.

Check Also

Spora vakcinacija u EU najavljuje sumornu godinu

Dok čelnici Evropske unije (EU) pozivaju članice na jedinstvenu strategiju i ubrzano vakcinisanje, visoka stopa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *