Tesla će za evropsko tržište proizvesti manji Cybertruck

Dodajte komentar

Kada je Elon Musk sa svojom ekipom osmišljavao Cybertruck, mislio je prvenstveno na tržište SAD-a gdje su kamioneti poput Forda F-150 već decenijama najprodavaniji modeli. No, u Europi je situacija drugačija, pa u Tesli namjeravaju da se tome prilagode.

Cybertruck, Teslin revolucionarni futuristički kamionet od nerđajućeg čelika, predstavljen je prošle godine, a na tržištu će se pojaviti vjerovatno kroz dvije godine. Primarno ovaj je električni automobil namijenjen američkom tržištu, gdje su kamioneti već decenijama vladari top lista najprodavanijih vozila, a u Tesli su svjesni da su se malo preračunali kada je riječ o dimenzijama Cybertrucka.

Iako dobar za put, prvi predstavljeni prototip ne stane baš u svaku garažu. Elon Musk je već ranije, u intervjuu s Jayom Lenom, najavio da bi finalni proizvodni model trebao biti oko 5% manji od onoga koji je prikazan javnosti. No, kako niti ovakav manji Cybertruck ne bi bio primjeren za vožnju uskim evropskim cestama, izgledno je da će on za tržište Starog kontinenta morati biti dodatno smanjen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *