KAP: Dug prema EPCG nije naš

Dodajte komentar

Iz kompanije Uniprom juče su saopšti li da ta kompanija ne duguje ni jedan euro Elektroprivredi (EPCG). Iz te firme reagovali su povodom teksta pod naslovom “Pejović duguje EPCG 43,6 miliona eura”, koji je objavljen juče u “Danu”.

Reagovanje, koje potpisuje Nebojša Dožić, redakcija objavljuje u cjelosti.

U dnevnom listu “Dan” od 6. avgusta 2020. godine, na naslovnoj strani objavljena je gruba neistina da kompanija Uniprom KAP,u vlasništvu Veselina Pejovića, duguje zautrošenu električnu energiju EPCG-u 43,6 miliona eura. Ovom grubom neistinom nanijeta je ogromna šteta kompaniji “Uniprom jer je na ovaj način dovedena u zabludu, ne samo crnogorska javnost, već i naši poslovni partneri sa kojima smo u pregovorima za sklapanje dugoročnih ugovora za kupovinu naših proizvoda, kao i za izgradnju novih fabrika za preradu aluminijuma. Obavještavamo crnogorsku javnost da na današnji dan po osnovu utrošene električne energije kompanija “Uniprom koja upravlja KAP-om ne duguje EPCG niti jedan euro. Kao dokaz prezentiramo poslednji račun koji je dospio na naplatu od strane EPCG za utrošenu električnu enegiju (za mjesec jun 2020. godine), knjižno odobrenje po računu i potvrdu banke da je račun za jun 2020. godine p laćen, kao i stanje na računu na današnji dan, iz kojih se vidi da je “Uniprom u skladu sa ugovorom platio račun i ostvario ugovoreni popust od 5 odsto, koji se dobija ako se faktura plati prije ugovorenog roka i ako ne postoje prethodna dugovanja. Zahtijevamo da u skladu sa Zakonom o medijima (čl.26-28) objavite ovaj demant. Citiramo odredbu čl 28 Zakona o medijima koja glasi: “Ispravka ili odgovor se moraju objaviti bez izmjena i dopuna, na istoj strani štampe, odnosno uistoj emisiji elektronskog medija u kojima je objavljen programski sadržaj na koji se ispravka ili odgovor odnosi. (U ovom slučaju i na naslovnoj i na radnoj strani) navodi se u reagovanju kompanije “Uniprom.

Pojašnjenje

U tekstu “Pejović duguje EPCG 43,6 miliona eura”, nenamjernom greškom je citiranjem revizorskog izvještaja poslovanja EPCG upisaio da se radi o dugu za struju kompanije “Uniprom KAP”, a u stvari radi se o dugu Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) u stečaju, čiju imovinu je kupio “Uniprom”, ne i obaveze. Autor teksta Vladimir Otašević se izvinjava kompaniji “Uniprom”, gospodinu Veselinu Pejoviću i čitaocima “Dana” zvog nenamjerne greške.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *