Telenor objavio Izvještaj o održivom poslovanju

Nastavak rada na stvaranju bezbjednijeg digitalnog okruženja za djecu, kao i aktivnosti usmjerene na zaštitu životne sredine – bili su u fokusu društveno odgovornog poslovanja Telenora tokom 2019. godine. Informacije o tim, ali i drugim aktivnostima koje su obilježile prošlu godinu objavljene su u Izvještaju o održivom poslovanju Telenora za 2019. godinu.

Realizacija projekta koji Telenor sprovodi sa UNICEF-om, ,,Digitalna pismenost za svako dijete“, nastavljena je i tokom prošle godine. U saradnji sa univerzitetom ,,La Sapienza“ iz Rima, kreiran je poseban program za obuku u oblasti digitalne pedagogije, namijenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola. U okviru projekta, ranije je u Osnovnoj školi ,,Štampar Makarije“ otvorena digitalna laboratorija, kao mjesto aktivnog učenja i digitalnog opismenjavanja.

U znak potvrde odgovornog odnosa prema okolini, Telenoru je i prošle godine dodijeljen međunarodni sertifikat o primjeni najstrožih standarda u oblasti zaštite životne sredine. Energetska efikasnost, upravljanje otpadom, njegovo zbrinjavanje i reciklaža, kao i racionalizacija u potrošnji resursa, sastavni su dio poslovanja kompanije. Tako je prošle godine Telenor reciklirao više od 600 kilograma elektronskog i električnog otpada i smanjio potrošnju električne energije u radnom prostoru za gotovo osam odsto.

Zaposleni u Telenoru učestvovali su i prošle godine u inicijativama od značaja za društvo, dodatno osnažujući solidarnost i odgovornost, neke od glavnih vriejdnosti koje kompanija njeguje.

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime nastoji da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja.

Cjelokupan tekst Izvještaja dostupan je na sajtu Telenora, www.telenor.me.

Check Also

“Ralf Loren” dijeli otkaze i seli se na internet

Američka kompanija “Ralf Loren” odlučila je da smanji broj zaposlenih širim svijeta do kraja svoje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *