Radović izgubila spor protiv CBCG i Žugića za mobing

Dodajte komentar
Radović

Bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore, Irena Radović izgubila je spor koji je vodila protiv Centralne banke i guvernera Radoja Žugića za mobing i diskriminatorsko ponašanje od 27. oktobra 2017. do 5. jula 2018. godine, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

“Sud je donio presudu kojom se tužbeni zahtjev odbija u cjelini kao neosnovan, a tužilja se obavezuje da tuženima isplati troškove postupka. Na ovakvu odluku tužilja ima pravo žalbe”, navodi se u saopštenju.

Radović: Presuda je dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu

Radović je kazala da presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna.

Radović kaže da je presuda dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu.

“Osim toga, ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG. Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG. Dokazi koji su priloženi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je moja tužba osnovana, što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu”, kazala je Radović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *