Crna Gora otvara granice za Rusiju i Azerbejdžan

Na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, 3. avgusta je ažurirana lista država čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru tako što će rezidentima Ruske Federacije i Republike Azerbejdžana biti dozvoljen ulazak bez dodatnih uslova.

“Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Ruska Federacija i Republika Azerbejdžan budu dodate na ‘zelenu listu’ država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice NKT, prenosi Radio slobodna Evropa.

“NKT je ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata dok je odluka o rezidentima država okruženja prolongirana dok Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”, objavljeno je nakon sjednice.

NKT je 3. avgusta sagledavao epidemiološku situaciju u državama okruženja i naročito “pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka”, kao i potrebe turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore.

Check Also

Šest miliona eura za subvencije na reprogram postojećih kredita kod IRF-a i poslovnih banaka

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 24. septembra, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *