Uprkos bojkotu Facebook bilježi značajnu zaradu

Iako se u jednom trenutku činilo da veliki broj korisnika napušta društvenu mrežu Facebook, kao brod koji tone, finansijski izveštaji pokazuju sasvim drugačiju situaciju, piše Engadget. Tako, ne samo da je Facebook u posljednjem kvartalu ostvario prihod, nego je taj prihod rezultirao ogromnom zaradom koja mu omogućuje dalji razvoj i napredak.

Bojkot oglašavanja na Facebooku je u jednom trenutku bio toliko jak, da su mnogi pomislili kako će ta društvena mreža propasti bez njihove pomoći i novca. Međutim, u prijavljenoj zaradi za drugi kvartal 2020. godine, rezultati potvrđuju da je Facebook više nego sposoban da neutralizuje finansijski uticaj više od hiljadu oglašivača koji su privremeno odustali od reklamiranja.

Značajan rast prihoda

Kompanija je u drugom tromjesečju 2020. zaradila više od 18,3 milijardi dolara, što je za deset posto više u odnosu na prošlu godinu. U saopštenju za javnost, ova kompanija je napomenula da je prihod porastao deset posto tokom prve tri sedmice jula, tako da se rast očekuje i tokom augusta, ali i u cijelom trećem kvartalu. Mark Zuckerberg je kazao da su govor mržnje i dezinformacije samo mali dio sadržaja na Facebooku, i da oni od toga ne profitiraju.

Što se tiče broja korisnika, Facebook i tu pokazuje značajan trend rasta, povećan je broj dnevno aktivnih korisnika na 1,79 milijardi, što je za 11 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Izvor: Agencije

Check Also

Sajam obrazovanja u inostranstvu u organizaciji Agencije ISEM

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice sada već tradicionalno organizuje 6. Sajam obrazovanja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.