Musk: “Kina raste, Amerika tone”

“Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svog samozadovoljostva”, rekao je osnivač “Tesle” i milijarder Ilon Mask usred tenzija između dvije velike sile.

Mask, milijarder porijeklom iz Južne Afrike, koji živi u SAD-u, gdje je i vlasnik i osnivač kompanija “SpaceX” i “Tesla”, rekao je to u intervjuu za Automotive news, prenosi Seebiz.

Mask je posebno pohvalio “pametan i vrijedan narod Kine”, gde je “Tesla” otvorila jednu od fabrika.

“Kina razbija po mom mišljenju. Energija u Kini je sjajna”, rekao je Mask na pitanje kako vidi tu zemlju.

Dodao je da “Kinezi nisu samodovoljni, kao što su Amerikanci, posebno u mjestima kao što su Njujork, San Francisko i okolina ili Los Anđeles.

Kako je rekao “američki pobjednički niz mogao bi se uskoro završiti”.

“Sjedinjene Države, a posebno Kalifornija ili Njujork, pobjeđuju već dugo. Kada dugo pobjeđujete, mislite da je to neka garncija. I onda, kao sportski timovi koji osvoje prvenstvo više puta zaredom, postanu samodovoljni i počnu da gube”, rekao je Mask.

On se požalio i da “Tesla” dobija najmanje državne podrške od svih američkih proizvođača automobila.

S druge strane, kako je rekao, kineska vlada veoma podržava ovu kompaniju, ali ne na način kao što to čini kada su domaće kompanije u pitanju.

Ovakva izjava milijardera Ilona Maska došla je u trenutku kada se dvije najveće svjetske ekonomije sukobljavaju po raznim pitanjima, od pandemije virusa korona, preko odnosa prema kineskom tehnološkom gigantu Huaveju, do najnovije tačke sukobe, kineske aplikacije Tik-tok.

Check Also

Hidroenergiji Montenegro subvencije za osmu mHE

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) usvojila je zahtjev firme Hidroenergija Montenegro i donijela rješenje kojim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *