United Grupa preuzela bugarski Vivacom

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, danas je objavila okončanje procesa kupovine bugarske kompanije Vivacom. Vivacom je prva telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operatorima u ovoj zemlji u proteklih sedam godina.

Preuzimanje Vivacoma je najnoviji potez u okviru strategije rasta United Grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom godine i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacionog operatora Forthnet, koji će uskoro biti realizovan. Poslujući istovremeno u telekomunikacionom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Krajem godine imaće više od 10 miliona korisnika i više od 11 hiljada zaposlenih.

Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe, saopštila je: „Vivacom je utvrdio  poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim finansijskim rezultatima, tehnološkim unapređenjima i izuzetnim timskim radom. Sa jasnom vizijom i strategijom za budućnost United Grupa stekla je još jednog tržišnog lidera u regionu, a naš udruženi talenat, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i našoj dijaspori širom svijeta možemo pružiti telekomunikacione usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj”.

Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma kazao je da za Vivacom, ulazak u porodicu United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata.

“Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitet i inovacije i modernu kompaniju sa više od 5.000 posvećenih radnika širom zemlje. Pravo je vrijeme da napravimo sledeći korak i radujemo se zajedničkom poslovanju i razmjeni iskustva sa United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na još viši nivo. “ rekao je Dobrev.

Check Also

Srbija u drugom kvartalu imala najveći pad BDP-a od 1999. godine

Srbija je pod uticajem zdravstvene krize u drugom kvartalu ove godine, prema preliminarnim podacima Republičkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *