Hipotekarna banka dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj

Evropska banka za obnovu i razvoj, u okviru svog ”Programa olakšavanja trgovine” (Trade Facilitation Program), dodijelila je nagrade najuspješnijim partnerskim bankama. Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori u 2019. godini po četvrti put dobila je HIPOTEKARNA BANKA.

Ana Golubović, izvršna direktorica sektora za poslovanje sa pravnim licima i finansijska tržišta u Hipotekarnoj banci, ukazala je da je nagrada dokaz posvećenosti Hipotekarne banke promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu:

”Kroz ovaj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima. Hipotekarna banka kroz ovaj program ojačava regionalnu integraciju, olakšava međunarodno poslovanje i podstiče rast trgovine.“

Program olakšavanja trgovine (TFP) je ustanovljen od strane Evropske banke za obnovu i razvoj 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira. Kroz ovaj program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima.

Check Also

Zašto prosječan investitor ispodprosječno zarađuje i kako to promijeniti?

Bliži se kraj ove, velikim dijelom, globalno užasavajuće godine. A ekonomska perspektiva ne izgleda sjajno. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *