Banović učesnik onlajn diskusije Ministarstva javne uprave „Od šaltera do klika – eUprava za privredu“

U kojoj mjeri epidemija koronavirusa utiče na digitalnu transformaciju u javnom i privatnom sektoru u Crnoj Gori, šta država i privreda mogu zajednički da urade da bi se taj proces ubrzao, i koji su argumenti iza inicijative privrednika o osnivanju digitalne koalicije u Crnoj Gori – neke su od tema na koje će se tokom panela Ministarstva javne uprave „Od šaltera do klika – eUprava za privredu“ osvrnuti Dušan Banović, direktor sektora za razvoj proizvoda i digitalnu transformaciju u Crnogorskom Telekomu.

Banović u diskusiji učestvuje kao predstavnik Savjeta stranih investitora (SSICG), panel je zakazan za srijedu (29. jul) i može se pratiti uživo na Facebook stranici Ministarstva javne uprave od 11:10 časova. Onlajn konferenciju „Od šaltera do klika – završi elektronski“ sjutra će u 9:30 otvoriti ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

„Ako nešto pozitivno možemo da izvučemo iz situacije u kojoj smo se našli proteklih mjeseci, to je činjenica da se u Crnoj Gori više ne postavlja pitanje kada početi sa digitalnom transformacijom javnog sektora i privrede, već šta možemo svi zajedno da uradimo da taj već započeti proces ubrzamo i dovedemo do kraja u korist svih aktera u društvu – građana, javne uprave, kompanija. Digitalna rješenja koja mijenjaju način na koji poslujemo jedino su pravo mjerilo napretka društva, i samo udruženim snagama možemo stvoriti uslove za njihov razvoj i primjenu“, zaključuje Banović.

Moderator panela „eUprava za privredu“ je Vladimir Vulić, a panelisti su, osim Banovića kao predstavnika SSICG, Bojana Bošković iz Ministarstva finansija, Dušan Polović iz Ministarstva javne uprave, Nada Rakočević iz Privredne komore, i Predrag Lešić kao predstavnik Američke privredne komore (AmCham).

Check Also

Zašto prosječan investitor ispodprosječno zarađuje i kako to promijeniti?

Bliži se kraj ove, velikim dijelom, globalno užasavajuće godine. A ekonomska perspektiva ne izgleda sjajno. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *