Čak 77 zainteresovanih za kupovinu dijelova propalog Wirecarda

Dodajte komentar

Za kupovinu dijelova kompanije bankrotiranog njemačkog platnog procecsora Wirecard vlada veliko interesovanje.

Stečajni upravnik Michael Jaffé vidi dobre šanse za prodaju osnovnog posla s plaćanjem karticama uprkos masovnim optužbama za prevaru protiv platnog procesora.

Za to se već prijavilo 77 zainteresiranih strana, koje bi u narednom koraku trebale razmotriti knjige, rekao je Jaffé u privremenom izvještaju, navodi n-tv. – Uvjereni smo da ćemo pronaći ulagača za osnovnu djelatnost koja nudi značajne poduzetničke mogućnosti na brzorastućem tržištu.

Međutim, mnogi su se ponuđači u ovoj fazi prijavili samo da pažljivo pogledaju konkurenciju. Posao sa izdavanjem kreditnih kartica i poravnanjem online transakcija stabilizovao se tokom bankrota, “uprkos izuzetno teškoj početnoj situaciji”, rekao je Jaffé. Likvidnost je osigurana i bez velikog zajma.

Wirecard AG i nekolicina podružnica propali su krajem juna, nakon što se stanje na računima u iznosu od 1,9 milijardi eura pokazalo lažnim.

Državno tužilaštvo istražuje bivše rukovodstvo kompanije s vodećeg indeksa njemačke berze DAX na čelu s izvršnim direktorom Markusom Braunom, prvenstveno zbog udruženih prevara. Braun i još dva bivša menadžera su u pritvoru.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *