Prodat poslovni prostor Galenike za 103 hiljade eura

Dodajte komentar

Stečajni upravnik bivše farmaceutske kuće Galenika Veselin Perišić potvrdio je za Pobjedu da je podgoričkoj kompaniji Medica prodat poslovni prostor preko puta Autobuske stanice za 103 hiljade eura.

Riječ je o prostoru za sterilizaciju, mjerenje i analizu vode sa laboratorijskom opremom površine 173 kvadrata koju je u trećem pokušaju prodaje imovine Galenike nudio za 102,1 hiljade eura.

Za kupovinu apoteka u Virpazaru, Sutomoru i Risnu čije su se cijene kretale od 35 do 50,5 hiljada eura nije bilo interesovanja, kao ni za objekat za proizvodnju lijeka Flonivin i zemljište u Donjem Zagaraču koji se nudio za 654,2 hiljade eura.

Prethodnim oglasom Perišić je na prodaju nudio cijeli kompleks Galenike kod Krivog mosta, upravnu zgradu sa magacinom, prostorom za proizvodnju, pokretnom imovinom i zemljištem za 3,8 miliona eura, ali je ta prodaja bila bezuspješna.

Galenika, u koju je stečaj uveden zbog poreskog duga od 2,5 miliona eura, duguje preko devet miliona i veći dio imovine je pod hipotekom Hete zbog duga za kredit i kao jedini razlučni povjerilac sa 1,8 miliona eura imaće prednost prilikom naplate u odnosu na ostale povjerioce. Najveća neobezbijeđena potraživanja imaju beogradska Galenika 3,7 miliona i Poreska uprava 2,6 miliona eura. Četvrtinu vlasništva u ovoj kompaniji imala je država, dok je većinsko vlasništvo bilo u rukama Galenike iz Beograda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *