Maska za lice koja prevodi govor na strane jezike

Dodajte komentar

Maske za lice uskoro neće služiti samo za zaštitu od virusa već i za obavljanje telefonskih poziva, ali i kao prevodioci. Na razvoju jedne takve maske upravo radi japanska kompanija Donut Robotics.

Pandemija korona virusa promijenila je mnoge naše navike, ali i modne trendove. Sada sve više ljudi traga za interesantno dizajniranim maskama i uklapa njihove boje sa svojom odjećom. Pojedini proizvođači u proteklih nekoliko mjeseci radili su i na razvoju providne maske, kako bi se vidjelo lice njenih korisnika, kao i biorazgradive maske, namijenjene očuvanju životne sredine. Najnoviji trend na tržištu ide još dalje od toga – od maske pravi ličnog prevodioca.

Da, dobro ste pročitali. C-maska japanske kompanije Donut Robotics je povezana sa pametnim telefonom preko blutut konekcije. Pomoću te tehnologije ona može da prevodi upravo izgovorene riječi. C-maska takođe nudi mogućnost snimanja, pa i transkribovanja razgovora. Ipak, nemojte se prerano radovati. Ona trenutno može da prevodi samo japanski na osam jezika: engleski, kineski, francuski, korejski, tajlandski, indonežanski, španski i vijetnamski, prenosi Bif.rs.

To pak nisu njene jedine funkcije. Preko ove maske je moguće i obavljati telefonske pozive. Onda se može koristiti i u razgovoru uživo jer omogućava razgovetniji izgovor, koji je trenutno mnogim nosiocima maski problematičan.

Mana C-maske je što ne štiti od zaraze pa se preporučuje njeno nošenje preko obične zaštitne maske.

Očekuje se da će se naći u prodaji od septembra ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *