Gorenje će se u u Kini prodavati pod brendom “Gu Luo Ni”

Dodajte komentar

Gorenje jača svoje prisustvo na kineskom tržištu, gdje je ovogodišnja proslava 70. godišnjice kompanije iskorištena i kao prilika za predstavljanje branda i njegovih ključnih prednosti kineskim potrošačima.

Gorenje se tome takođe prilagođava markom za proizvode premium segmenta, dizajnirane pod imenom Gu Luo Ni.

Hisense Gorenje prilagodio je ime marke izgovoru i razumijevanju kineskih potrošača, kao što je to uobičajeno u Kini za strane brendove.

– Sa željom da predstavimo marku kineskim potrošačima na njihovom jeziku, uveli smo njihovu fonetsku interpretaciju imena Gorenje, saopštila je kompanija.

Pozicioniranje marke Gorenje na kineskom tržištu bit će podržano brojnim aktivnostima kako bi se Gorenje kućanski aparati približili što većem broju kineskih porodica. Jedna od tih aktivnosti bio je i događaj proslave 70. godišnjice Gorenja, koji se nedavno održao u Pekingu.

Na ovom događaju predsjednik Kineske asocijacije proizvođača kućanskih aparata Wang Lei istaknuo je Gorenje kao model uvođenja promjena načina života za novu elitu u Kini, saopštila je kompanija. Dodali su kako strategija približavanja potreba krajnjih potrošača na zahtjevnom kineskom tržištu predstavlja odličnu priliku za sve fabrike kućnih aparata.

Gorenje je u vlasništvu kineskog Hisensa od ljeta 2018., a Hisense je nedavno objavio da u Velenju osniva globalni istraživački i razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za suđe za cijelu Hisense Group. Krajem juna pokrenuli su i proizvodnju mašina za pranje posuđa marke Hisense za američko tržište, što je prvo takvo rješenje za slovenačku proizvodnju.

U aprilu ove godine u Hisensu su najavljena otpuštanja zbog posljedica nove epidemije koronavirusa u cijelom evropskom dijelu grupe. Neki od planiranih otpremnina su realizovane, a planovi većih otpremnina u velenjskoj proizvodnoj kompaniji Gorenje ovih su dana promijenjeni zbog većeg broja narudžbi za naredna tri mjeseca, zbog čega se očekuje dodatno zapošljavanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *