Ovako izgleda elektronska karta: Za 0,90 eura vožnja kroz više autobusa narednih 100 minuta

Dodajte komentar

Od prije par dana u Podgorici važe nova pravila u gradskom saobraćaju. Autobuska karta do svih prigradskih naselja košta isto i to 90 centi, a do pojeftinjena je došlo zbog uvođenja elektronske karte. Naime, sa jednom kupljenom elektronskom kartom građani se narednih 100 minuta mogu voziti u više autobusa različitih prevoznika.

Isto važi i za 24-časovnu kartu koja košta tri eura, kao i za mjesečne karte (đačke 25, a radničke 30 eura). Međutim, novina je ta što su građani do sada mjesečne karte mogli da koriste samo za određene prevoznike i linije, a sada elektronsku kartu građani mogu koristiti za sve linije i sve prevoznike.

Da bi ovaj sistem funkcionisao, Glavni grad je svaki autobus opremio smart post terminalom uz pomoć kojeg izdaje kako vremenske, tako i mjesečne karte. Putem ovog terminala jednostavno se prodaju karte koje sadrže kod za validnost.

Ovi post terminali sadrže sistem pomoću kojeg se vozači prijavljuju uz pomoć kartice i aplikacija pruža informaciju o narednoj stanici, kao i o prolaznom vremenu.

Podsjećamo, u Podgorici ima 16 prigradskih linija koje pokrivaju tri prevoznika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *