Izbetoniran posljedni sjeverni raspon na mostu Smokovac

Dodajte komentar

Na mostu Smokovac je izbetoniran poslednji raspon sjevernog mosta. Na taj način je premošćena rijeka Morača čije će obale krasiti jos jedan impresivan most.

Most Smokovac, čija je duzina 150 metara po mostu (projektovana su dva mosta), predstavlja najveći objekat na istoimenoj petlji. Kompletne radove na petlji Smokovac izvodi kompanija Bemax kao podizvođač glavnom izvođaču radova na prioritetnoj dionici Autoputa kompaniji CRBC. Gledano u odnosu na dinamički plan sjeverni most je izbetoniran 10 dana ranije, rok za završetak je bio 30.07.2020. godine.

To predstavlja još jedan pokazatelj da je kompanija Bemax prepoznata kao ozbiljan izvođač koja projekte na kojima izvodi radove završi prije roka.

Na mostu sada predstoje završni radovi (ivicni vijenci, odvodnjavanje, hidroizolacija). Kako su projektom predviđena 2 mosta sa sigurnošću možemo reći da će se i drugi most završiti prije ugovorenog roka koji je 15.08.2020. godine. Naime, radovi na južnom mostu će biti završeni do kraja mjeseca tj. 15 dana prije roka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *