Kolašin 1600 dobija još šest kilometara ski staza

Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 miliona eura, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza, saopšteno je danas iz Uprave javnih radova.

Kako se ističe, izgradnja ski staza je u toku, a izvođač radova je podgoričko preduzeće Gradnja inženjering.

“Vrijednost ugovora, koji je obuhvatio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za 10 kilometara ski staza i izgradnju šest kilometara u prvoj fazi radova, iznosi 1,2 miliona eura. Nove skijaške staze ispunjavaće sve standarde i norme Međunarodne skijaške federacije (FIS), sadržaće ograde za usmjeravanje skijaša, zaštitne ograde, kao i odgovarajuću signalizaciju”, navode u Upravi.

Dodaju da će realizacija projekta doprinijeti znatnom poboljšanju kvaliteta ponude na toj atraktivnoj zimskoj turističkoj destinaciji, imajući u vidu da će skijašima na raspolaganju biti ukupno 12,5 kilometara staza.

“Nova šestosjedna isklopiva žičara kapaciteta 2600 skijaša na sat i ambijentalni restoran Troglava otvoreni su početkom protekle godine, a prvi koji je prošao nove ski staze bio je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj“, podsjećaju iz Upave.

Check Also

Onlajn prodaja u SAD za “Crni petak” opala prvi put u istoriji

Onlajn prodaja tokom “Crnog petka”, nezvaničnog praznika potrošnje koji slijedi nakon američkog Dana nezavisnosti, po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *