Država traži raskid ugovora o privatizaciji hotela As: Protivtužba odložila ročište

Dodajte komentar

Sudski postupak koji je država prije tri godine sa Budvanskom rivijerom pokrenula radi raskida ugovora o privatizaciji hotela As u Perazića dolu i dalje se ne pomjera sa početka.

Nakon brojnih odlaganja prvobitno zbog uvođenja stečaja u kompaniju Nega turs Montenegro, jednu od tuženih, a onda i izviđaja spisa predmeta koji je u Specijalnom državnom tužilaštvu trajao preko pola godine, i posljednje ročište odložila je protivtužba koju je u ime ove kompanije podnio advokat Miloš Komnenić. Kako je protivtužba podnijeta neposredno prije ročišta, sutkinja Milica Popović je usvojila njegov prijedlog da odloži ročište kako bi odlučila o eventualnom zajedničkom raspravljanju o tužbi i protivtužbi.

Ovome se protivila zastupnica države Sanja Jaredić navodeći da je podnošenje protivtužbe neposredno prije pripremnog ročišta tendenciozno i neprofesionalno, usmjereno na neosnovano odlaganje i odugovlačenje postupka. Komnenić je kazao da su postupili u skladu sa ZPP-om, navodeći da su to učinili nadajući se potencijalnom mirnom rješenju ovog spora. Mogućnost protivtužbe, nakon što se upozna sa sadržinom već podnijete, najavio je i advokat ostalih tuženih Montena invest i ruskog Nega tursa Milan Vujošević.

Osim njih tužbom je obuhvaćen i vlasnik ovih kompanija Nedjeljko Gardašević, koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen zbog sumnje da je dao lažnu garanciju na tri miliona eura prilikom zaključenja aneksa ugovora sa državom prije šest godina, kojim im je bila data još jedna šansa da sagrade hotel koji su kupili za pet miliona maraka uz obavezu ulaganja od 22 miliona maraka. Gardašević je, nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 100 hiljada eura pušten iz pritvora.

Država traži da sud utvrdi da je ugovor o kupoprodaji hotela As iz 2002. i aneksa iz 2014. godine raskinut te da se vrate nepokretnosti upisane na ove kompaniju i Gardaševića ili da se nadoknadi njihova tržišna vrijednost i plati odšteta. Privredni sud je privremenom mjerom zabranio otuđenje i opterećenje na građevini hotela As i na zemljišni kompleks od 36 hiljada eura u Perazića dolu po zahtjevu države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *