Oporavlja se Airbnb, skočile rezervacije smještaja

Digitalna kompanija za rezervaciju smještaja Airbnb izvijestila je da je 8. jula zabilježila milion rezervacija širom svijeta, koje su tako ponovo dostigle pretpandemijski nivo.

Veliki dio rezervacija povezan je s putovanjima koja će početi 7. avgusta ili prije tog datuma, objavili su u utorak iz Airbnb-ja.

Naglašavaju i da su rezervacije 8. jula ponovo dostigle nivo koji su bilježile početkom marta, prije faze naglog širenja koronavirusa u svijetu.

Skok rezervacija objašnjavaju, između ostalog, suspregnutom potražnjom, dodajući da najveći dio rezervacija čine one s povoljnijim cijenama smještaja, na destinacijama bližim matičnim zemljama putnika.

Potražnja za smještajem naglo je pala u proteklim mjesecima budući da su milioni turista zbog pandemije otkazali planirani odmor, ljudi su manje posjećivali udaljene članove porodice a naglo su pala i poslovna putovanja.

Airbnb je u takvim okolnostima obustavio marketinške aktivnosti i smanjio broj zaposlenih za četvrtinu, podsjeća Reuters.

Check Also

Damjanović – Strahinja: Realizacija projekata za ekonomsko državljanstvo osiguraće punjenje budžeta

Uspostavljanja kvalitetnijeg sistema monitoringa nad investicijama, uz fokus na uspješnom finalizovanju aplikacija iz programa ekonomskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.