Prodat dio imovine “Radoja Dakića”

Dodajte komentar

Stečajni upravnik „Radoja Dakića“ Mladen Marković odlučio je da se materijali četiri bivše hale i materijali sa tri stanice tog preduzeća, procijenjene vrijednosti oko 670.00 eura, prodaju Lazaru Pejoviću za 93 hiljade eura.

Perović je jedini prošle sedmice dao ponudu za kupovinu cjelokupne oglašene imovine. To je deseti oglasu stečajne uprave za prodaju te imovine, a ponuđena je ukupno cijena koja odgovara 14 odsto ukupne procijenjene vrijednosti hala i materijala.

Prema procijenjenoj vrijednosti najvredniji je bio materijal sa bivše radničke hale Montaža, prema oglasu, procijenen na 389.545 eura. Zatim materijal sa hale bivšeg pogona Termička obrada, kalionica i mašinska hala, procijenjen na 201,211 eura i materijal sa hale Društvena ishrana sa magacinom i kuhinjom, i gornjeg sprata razvoja, procijenjen na 58 hiljada eura.

Bivši radnici “Radoja Dakića”, a danas povjerioci u stečajnom postupku, njih skoro 1.800, već 15 godina prema pravosnažnim presudama potražuju oko 60 miliona eura (sa dosuđenim kamatama).

Stečaj u bivšoj fabrici mašina pokrenut je 19. decembra 2016. godine na zahtjev Poreske uprave zbog nemogućnosti da naplati višegodišnje dospjelo potraživanje u iznosu od oko 10,8 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *