Vrijedna donacija Lovćen osiguranja Crvenom krstu Crne Gore

Dodajte komentar

Crvenom krstu Crne Gore danas je uručena donacija 25 bicikala, čime Lovćen osiguranje nastavlja sa sprovođenjem društveno odgovornih aktivnosti usmjerenih ka unaprijeđenju sistema koji pružaju zaštitu i pomoć crnogorskom društvu u cjelini, saopšteno je iz kompanije.

Bicikla će biti dodijeljena opštinskim volonterskim klubovima Crvenog krsta, širom Crne Gore, kako bi djelovanje volontera na terenu bilo što efikasnije. Time je donacija indirektno usmjerena ka ranjivim kategorijama društva, kao korisnicima pomoći.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, zahvalila je Lovćen osiguranju na vrijednoj donaciji i naglasila da su volonteri, koji su konstantno prisutni na terenu, zapravo okosnica rada Crvenog krsta. U tom smislu je ovakva donacija Lovćen osiguranja veoma značajna, jer će djelovanje volontera učiniti efikasnijim i pomoći da oni brže i lakše stižu do korisnika.

Iz Lovćen osiguranja naglašavaju da je donacija Crvenom krstu Crne Gore, realizovana zbog činjenice da je riječ o humanitarnoj organizaciji, čiji, univerzalno prepoznat značaj, naročito dolazi do izražaja  u vanrednim okolnostima poput aktuelnih dešavanja vezano za prisustvo koronavirusa. Izvršni direktor Lovćen osiguranja, Matjaž Božić naglasio je da bi među principima i standardima Crvenog krsta posebno istakao one koji se odnose na humanost, dobrovoljnost i univerzalnost.

“Vođeni time, odlučili smo da doniramo 25 opremljenih bicikala, koja će pomoći volonterima Crvenog krsta da na što efikasniji način dopremaju pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Time, indirektno, donaciju usmjeravamo i ka ranjivim kategorijama našeg društva, istovremeno promovišući zaštitu životne sredine i zdrave stilove života “, zaključio je Božić.

Podsjećamo da je Lovćen osiguranje ove godine učestvovalo u donaciji inkubatora dječjoj bolnici i bilo jedan od prvih donatora respiratora Kliničkom centru Crne Gore.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore i izvršni direktor Lovćen osiguranja vjeruju da će i ubuduće biti prostora za zajedničko djelovanje, kada su u pitanju društveno odgovorne aktivnosti.

Povodom ovog događaja, objavljena je i kratka brošura sa savjetima za pružanje prve pomoći za povrede koje se najčešće javljaju prilikom pada sa bicikla, kojoj se može pristupiti putem sljedećeg linka:

http://www.lo.co.me/savjeti/Savjeti+za+prvu+pomoc+u+slucaju+najcescih+povreda+prilikom+voznje+bicikla.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *