Lista najmoćnijih pasoša na svijetu: Crnogorski na 47. mjestu

Dodajte komentar

Najjači pasoš na svijetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno da putuju u 191 zemlju svijeta.

Crnogorski pasoš nalazi se na 47. mjestu i naši građani mogunputovatinu 124 zemlje. Srpski pasoš je na 40. mjestu pa se sa srpskim pasošem može putovati u 134 zemlje. Hrvatski pasoš je na 19. mjestu, a bosanskohercegovački na 52. mjestu prema indeksu kompanije Henley & Partners za ovu godinu, prenosi Manager.ba.

Njihovo istraživanje jačinu pasoša mjeri prema tome u koliko zemalja svijeta njeni vlasnici mogu putovati bez vize.

S hrvatskim pasošem bez vize se tako može putovati u 170 zemalja, dok s bh. pasošem možete u 117 zemalja.

Najjači pasoš na svijetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno putovati u 191 zemlju svijeta, slijedi singapurski (190 destinacija), dok treće mjesto dijele južnokorejski i njemački (189).

Na četvrtom mjestu su Italija, Finska, Španija i Luksemburg sa 188 destinacija za putovanje bez ograničenja, a na petom mjestu su danski i austrijski pasoš (187).

Šesti po jačini su švedski, francuski, portugalski, holandski i irski pasoš sa 186 zemalja u koje je moguće putovati bez vize, a potom sedmo mjesto dijele švajcarski, američki, britanski, norveški i belgijski (185).

Na osmom mjestu su grčki, novozelandski, malteški i češki pasoš(184), na devetom mjestu su kanadski i australijski (183), a usamljen na desetom mjestu nalazi se mađarski pasoš (181) koja zaokružuje deset najjačih na svijetu.

Cujelu tablicu možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *