Deutsche banka i Google dogovaraju višegodišnje strateško partnerstvo

Deutsche Banka je saopštila u utorak da je dogovorila strateško višegodišnje partnerstvo sa Googleom kako bi se njemačkoj banci omogućio pristup klaud uslugama i pokrenule inovacije u tehnološkim finansijskim proizvodima za klijente.

Dogovor je deo investicije u tehnologiju od 13 milijardi eura (14,7 milijardi dolara), koju je Deutsche banka planirala da sprovede do 2022. godine.

Google i Deutsche banka su potpisali pismo namere i planiraju da potpišu višegodišnji ugovor u narednih nekoliko mjeseci, saopštila je banka.

Izvor upoznat sa temom rekao je Rojtersu da Deutsche banka očekuje da ovo partnerstvo stvori više od milijardu eura (1,13 milijardi dolara) akumulirane zarade u narednih deset godina.

„Partnerstvo sa Google Cloudom će biti važan pokretač naše strateške transformacije“, izjavio je izvršni direktor Deutsche banke Kristijan Seving.

„To pokazuje našu odlučnost da ulažemo u našu tehnologiju jer je naša budućnost snažno povezana sa uspješnom digitalizacijom. Toliko je priča o prihodima koliko i o troškovima”, dodao je Seving.

Check Also

CBCG: Stopa pada BDP-a u ovoj godini mogla bi iznositi oko 17%

Savjet Centralne banke Crne Gore danas je razmatrao i usvojio Izvještaj o poslovanju i provođenju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *