Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem na tržište grade svijet novih mogućnosti. Ovog puta riječ je o virtualnim, elektronskim SIM karticama (eSIM), koje su od danas korisnicima Telekoma na raspolaganju uz Samsung Galaxy S20+ i iPhone 11 i SE2 serije uređaja. Aktivacija je jednostavna, obavlja se skeniranjem QR koda i putem interneta, a svi detalji i uputstva dostupni su na sajtu www.telekom.me.

eSIM tehnologija korisnicima donosi različite benefite. Umjesto SIM kartica različitih veličina – mini, micro, nano – za različite uređaje, eSIM funkcioniše na svim uređajima koji podržavaju ovu tehnologiju. Istovremeno, osim što je praktičniji i jednostavniji za aktivaciju, eSIM je i ekološki prihvatljiviji jer eliminiše upotrebu plastičnih SIM kartica budući da je zasnovan na softveru i ugrađen u same uređaje, što dozvoljava korisnicima da imaju i više aktivnih brojeva u istom telefonu.

Tehnologija eSIM je integrisana u novije modele pametnih satova dajući im autonomiju kakvu do sada nisu imali, što će korisnicima donijeti nove mogućnosti. Međutim, najvažniju ulogu eSIM će u budućnosti odigrati u sferi međusobno povezanih uređaja po Internet of Things (IoT) tehnologiji, jer omogućava uređajima da rade nezavisno od pametnih telefona.

Osim što im nudi pristup novim tehnologijama, Telekom svim korisnicima zainteresovanim za korišćenje eSIM-a nudi i popust na Non-stop postpejd tarifu. Popust važi uz produženje ugovora i s novim ugovorom, i traje dok traje ugovor, a više detalja dostupno je na sajtu www.telekom.me.

“Telekom je, poručuju iz ove kompanije, investirao u stvaranje tehničkih uslova za korišćenje eSIM-a u Crnoj Gori kako bi svojim korisnicima ponudio jednu od trenutno najsavremenijih dostupnih tehnologija. Implementacija je obavljena uz podršku Deutsche Telekoma. Korisnici Telekoma zahvaljujući tome moći će proces poručivanja uređaja i željene tarife da obave onlajn, preko sajta kompanije i kroz Telekom ME aplikaciju, a eSIM će moći da instaliraju skeniranjem QR koda koji će dobiti na ugovoru, dok su prikačeni na WiFi mrežu. Na ovaj način dodatno je olakšan proces kupovine, i unaprijeđeno je korisničko iskustvo”, navode iz Telekoma.

Više informacija o dostupnosti eSIM-a kao i korišćenju ove tehnologije i tarifama dostupno je na sajtu www.telekom.me.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *