Majkrosoft pokrenuo besplatnu obuku za sticanje 10 digitalnih vještina

Dodajte komentar

Pandemija korona virusa imala je veliki uticaj na svjetsku ekonomiju. Konkretno na tržištu rada je došlo do toga da su milioni ljudi gubili poslove, a samo u Americi broj nezaposlenih u ovom momentu nije zabilježen još od Velike depresije.

Tehnološke kompanije sada unaprjeđuju svoj posao da bi pokušali da se izbore sa krizom, a najsvježiji na tom frontu je Majkrosofft.

Kompanija j objavila globalnu platformu koja nudi besplatnu obuku za sticanje vještina ljudima koji su izgubili poslove.

Pored toga, iz Majrkosofta je najavljena podjela bespovratnih sredstava od 20 miliona dolara neprofitnim organizacijama koje rade na pomoći onima koji su posao izgubili zbog pandemije, sa posebnim akcentom na one koje rade sa grupama koje su nedovoljno zastupljene u tehnološkom svijetu.

Inače, i druge tehnološke kompanije se trude da iskoriste svoje platforme da bi pružili pomoć onima koji su ugroženi zbog pandemije.

Gugl je, tako, napravio posebne portale kako bi ljude informisao o lokalnom, nacionalnom i globalnom stanju povodom pandemije. Fejsbuk je izgradio informativni portal i takođe otvorio put ljudima koji nude volontersku pomoć onima kojima je to posebno neophodno u njihovoj zajednici.

Novac koji će Majkrosoft davati neprofitnim organizacijama usmjeren je na širok spektar organizacija. Dakle, sredsva neće ići samo organizacijama usmjerenim na pomoć u učenju novih vještina, već i onima koji pomažu određenim grupama.

Vijest o obuci koju nudi Majkrosoft posebno je značajna jer je u saradnji sa LinkedIn-om, društvenom mrežom i platformom za profesionalnu edukaciju koja je u 2016. godini stekla 26,2 milijarde dolara.

Iako pripadaju istoj kompaniji, nerijetko se dešava da je saradnja između njih oslabljena, iako je ovaj korak veliki pomak.

Majkrosoft napominje da koristeći podatke sa LinkedIn-a identifikovao 10 specifičnih tehnoloških poslova koji su trenutno posebno traženi i koji će i dalje biti u potražnji.

Riječ je o ovih 10 obuka:
Become a Software Developer
Become a Sales Representative
Become a Project Manager
Become an IT administrator (Prepare for CompTIA Network+ Certification)
Become a Customer Service Specialist
Become a Digital Marketing Specialist
Become IT Support / Help Desk (Prepare for the CompTIA A+ Certification)
Become a Data Analyst
Become a Financial Analyst
Become a Graphic Designer

Pored napora za učenje putem interneta, LinkedIn se takođe zalaže za uvođenje načina za one koje žele da iskoriste LinedIn da bi lakše pronašli posao,i za one koji žele da dobrovoljno pomognu drugima, da daju savjete i mentorstvo ili da se obuče da budu bolji u razgovorima za posao.

Izvor: BIZlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *