Maje Krstić imenovana za glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke

Maja Krstić imenovana je za glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke, članice OTP grupe, što je potvrđeno i odobrenjem Centralne banke Crne Gore.
Krstić posjeduje veliko znanje i bogato iskustvo u finansijskom poslovanju što će doprinijeti daljim uspješnim aktivnostima Podgoričke banke u periodu integracije sa Crnogorskom komercijalnom bankom AD (CKB bankom).

Rođena je u Podgorici 1973. godine, udata je i majka dvoje djece. Kao diplomirani ekonomista karijeru je započela u Ministarstvu finansija Crne Gore, nakon čega je nastavila u poslovima revizije, najprije u društvu za reviziju „Montrev“, a kasnije kao menadžer u jednoj od najvećih revizorskih kuća „PricewaterhouseCoopers“ u Podgorici. OTP Grupi pridružila se 2008. godine, kao glavni interni revizor u CKB banci.

U julu 2013. godine imenovana je za Izvršnog direktora za finansije i bankarske operacije u CKB banci. Tokom godina obavljala je najodgovornije poslove iz oblasti strategije banke, upravljanja sredstvima, aktivom i pasivom banke, finansijskog menadžmenta i unaprjeđenja poslova bankarskih operacija. Bila je član Upravnog odbora Udruženja banaka Crne Gore od 2013. godine. Angažovana je više puta i kao finansijski savjetnik Svjetske Banke na projektima unaprjeđenja računovodstva i revizije u Crnoj Gori, a bila je i član radnih grupa na izradi podzakonskih akata iz oblasti tržišta kapitala.

Maja Krstić zamijenila je na ovoj funkciji dr Milorada Katnića koji će nakon uspješnog vođenja banke u prethodnom periodu, najprije na mjestu predsjednika Upravnog odbora banke od 2014. do 2019. godine, a zatim i glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke članice OTP Grupe, nastaviti svoju karijeru van OTP bankarske grupacije.

Check Also

CUP: Eventualno vraćanje doprinosa za zdravstvo ne može biti na teret privrede

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) ragovalo je na najavu Ministarstva finansija o preispitivanju opravdanosti ukidanja doprinosa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.