UNICEF Inovacioni fond poziva blockchain startap kompanije da se prijave za finansiranje

UNICEF-ov Inovacioni fond otvorio je poziv za startap kompanije koje se bave razvojem tehnologija koje imaju potencijal da pomognu čovječanstvu. Iznos finansiranja je do 100.000 američkih dolara koje su dostupne u dolarima ili kriptovaluti, bez uzimanja vlasničkog udjela u kompanijama, a UNICEF Inovacioni fond uz finansiranje, obezbjeđuje i mentorstvo.

Imajući u vidu situaciju na globalnom tržištu, kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rješenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama šire zajednice danas su važnija nego ikad.

Pravo da se prijave imaju timovi iz regiona Zapadnog Balkana. Na konkurs se mogu javiti sve startap kompanije koje posjeduju funkcionalni blockchain prototip otvorenog koda i koje su registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a.

UNICEF Inovacioni fond želi da finansira kompanije koje razvijaju softverska rješenja zasnovana na blockchain tehnologiji. Startapi koji se bave obradom podataka, finansijskim rješenjima, povezivanjem i osnaživanjem imaju prvenstvo. Podaci pomažu UNICEF-u da utvrdi obrasce, donosi odluke i sistemski rješava probleme na globalnom nivou. Kod finansijskih rješenja, važno je da ona omogućavaju ljudima da koriste, zarade i čuvaju kriptovalute i da su transparentna, dok je kod povezivanja i osnaživanja fokus na zajedničkom radu na transparentan i odgovoran način i decentralizaciji poslovnih aranžmana.

Važno je napomenuti da finansiranje nije ograničeno na ove oblasti i da su u fokusu one kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i revolucionarne načine, koja je prilagodljiva i globalno primenljiva.

UNICEF Inovacioni fond obezbeđuje:

Finansiranje u ranoj fazi do 100.000 dolara. Ulaganja su namijenjena testiranju prototipova i procjeni rješenja, kako bi se stiglo do faze u kojoj kompanija ima dokaz da je njihovo rješenje djelotvorno.
Kripto-finansiranje. Odabrana startap preduzeća imaju priliku da jedan dio finansija dobiju u kriptovaluti. UNICEF-ov Kriptofond realizuje sredstva u valutama bitcoin i ether.
Poslovni rast. Fond koristi mentorsku mrežu koja pomaže timovima da razviju svoje poslovne modele i strategije, kako bi obezbijedili kompanijski rast uz održivo povećanje dobiti.
Mreže i platforme. Inovacioni fond ima svoj tim za blokčejn tehnologiju i računarsku nauku, koji ima pristup korporativnim partnerstvima.
Razvoj proizvoda i tehnologije. Korisnik ulaganja dobija tehničku podršku Inovacionog Fonda i posvećenih eksperata i mentora koji im pomažu u procijeni i poboljšanju njihovih rješenja.
Maksimalni uticaj. Kao vodeća svjetska organizacija u radu sa djecom, UNICEF ima mrežu stručnjaka i partnera u svim lokalnim kancelarijama, koji mogu da daju relevantne savjete zasnovane na lokalnom iskustvu i da obezbijede partnerstva koja su potrebna kako bi se došlo do većeg broja korisnika.

Rok za prijavu otvoren je do 27. jula, a kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtjevom da dostave detaljniju ponudu.

Check Also

Most Verige bi ugrozio status Kotora

Stručnjaci za zaštitu kulturnih dobara upozoravaju na moguće posljedice gradnje mosta Verige, ali i da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *